Duurzaam

We wilden een tafel ontwikkelen die duurzaam is in elke zin van het woord. En dit is hem geworden.

inline-chevron-down

Duurzaamheid. Vaak wordt dat woord gebruikt voor producten met een kleine ecologische footprint. Voor ons is het zoveel meer. Wij wilden niet alleen een tafel maken die de natuur zo weinig mogelijk belast, maar die ook de mensen die ermee werken zoveel mogelijk ontlast. En toch betaalbaar is.

In uw branche worden ruimtes meerdere keren per dag gebruikt voor verschillende doeleinden. En dat ombouwen is mensenwerk. Zwaar mensenwerk. Wij wilden dat werk lichter maken. Net als het werk van de mensen die onze tafels maken.
Voor ons is een product pas duurzaam als het ecologisch, ergonomisch en economisch is. Triple E dus.

Lichtgewicht executive tafel

Vlas: recyclebaar, biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

De meeste inklapbare tafels worden gemaakt van hout. En hout is zwaar en niet zo duurzaam. Wij zijn op zoek gegaan naar de grondstof met de kleinste ecologische footprint. En dat bleek vlas te zijn: een gewas dat al eeuwen lang wordt geteeld om bijvoorbeeld linnen te maken. Het is een 100% hernieuwbare grondstof die 100% recyclebaar, biologisch afbreekbaar en composteerbaar is.


Een extreem lange levensduur.

Om duurzaam te zijn is een lange levensduur van belang. Niet alleen maakt dat het product economisch maar ook ecologisch. Onze tafels zijn ontworpen om lang mee te gaan. De geselecteerde materialen voor bijvoorbeeld de toplaag zijn van de allerbeste kwaliteit. En met resultaat: we hebben klanten die inmiddels al meer dan 15 jaar met hun tafels doen!

En om ze nog duurzamer te maken hebben we onze tafels zo ontworpen dat ze heel eenvoudig gerefurbished kunnen worden. En met een nieuwe randafwerking zien 15 jaar oude tafels er weer als nieuw uit – en kunnen ze nog 15 jaar mee.


//trie.nl/wp-content/uploads/2018/08/TripleE-duurzaam-milieu.jpg

Minder wasgoed. Dus minder belastend voor het milieu.

Vaak worden tafels in de hotel- en conferentiebranche gedekt met tafellinnen. Soms omdat de gelegenheid daar om vraagt, maar vaker om een andere reden: door het tafellinnen ziet u de tafel niet. Onze inklapbare tafels zijn door hun oogstrelende en slijtvaste toplaag ook zonder tafellinnen te gebruiken. Dat scheelt niet alleen heel veel wasgoed, maar ook heel veel werk bij het plaatsen en weghalen van de tafels.


De enige tafel die uw mensen mógen tillen.

//trie.nl/wp-content/uploads/2018/08/TripleE-NIOSH-logo-e1464261900460.jpg

In de hotel- en conferentiebranche worden ruimtes meerdere keren per dag omgebouwd van vergaderlocatie tot conferentiezaal, van dinerzaal tot dansvloer en van theateropstelling tot U-vorm opstelling. En elke keer betekent dat dat uw medewerkers tafels tillen, schuiven, inklappen, uitklappen en draaien.

De arbeidsinspectie hanteert de NIOSH-norm* om te bepalen of gezondheidsnormen worden overschreden. Onze tafels zijn de enige tafels die binnen deze norm blijven. En dus ook de enige tafels die door één persoon mogen worden getild en verplaatst.

Met onze tafels neemt u uw verantwoordelijkheid voor de gezondheid van uw mensen. En gezonde medewerkers zijn productiever en het ziekteverzuim gaat omlaag.

Zo is een ergonomische tafel dus ook economisch.

De NIOSH-methode is een meetmethode om te bepalen hoeveel een werknemer per keer mag tillen. De NIOSH-methode kijkt niet alleen naar het gewicht van het voorwerp, maar ook naar de omstandigheden waaronder het wordt verplaatst. Zoals de frequentie, de afstand van de verplaatsing, de hoogte tot de vloer en de draaiing van het lichaam. Op basis van deze gegevens berekent NIOSH-methode het aanbevolen gewicht. Maximaal is dat 23 kilo, maar bij extra zware omstandigheden kan dat dus nog lager zijn. Over het algemeen luidt de uitkomst maximaal 12 kg of zelfs nog veel minder.
De NIOSH-methode is verwoord in een ISO-norm en wordt beschouwd als de stand van de wetenschap. Het toepassen van de norm is wettelijk niet verplicht voor werkgevers, maar de Inspectie SZW (arbeidsinspectie) hanteert deze methode wel als beoordelingsmethode van tilhandelingen.

Het ombouwen van een zaal gaat sneller dan ooit.
Want tijd is geld.

Niet alleen zijn onze tafels door 1 persoon te tillen en verplaatsen. Het in- en uitklappen van de tafel gaat ook sneller en makkelijker dan ooit. Dat komt door ons unieke en gepatenteerde Triple E Inklapmechanisme™. Door de grote hendel die op precies de juiste plek is geplaatst is het blindelings te vinden. Ontgrendelen is zo gedaan – maar dit kan nooit per ongeluk gebeuren. Dit elimineert de kans dat een tafel ongewenst inklapt of dat vingers klem komen te zitten.


Dutch design. Made in Holland.

//trie.nl/wp-content/uploads/2018/08/Tafel-collectie-2016-Sinaasappel-1.jpg

Onze tafels zijn volledig ontworpen op Nederlandse bodem. En daar worden ze ook geproduceerd. En ook in de productie houden we vast aan onze duurzaamheidsambitie. Zo is onze productielijn ingericht met ergonomie als voornaamste doel. En worden onze tafels mede gemaakt door werknemers die komen vanuit een minder kansrijke positie op de arbeidsmarkt. En daar zijn we best trots op.

Lekker én gezond zitten.

Zitten op de juiste hoogte is heel belangrijk. Niet alleen voorkomt dit lichamelijk klachten, het verbetert ook het comfort. En daardoor kunnen uw gasten zich beter concentreren, of meer genieten. Standaard hebben onze tafels een hoogte van 75 cm: de beste hoogte voor licht zittend werk volgens de Nederlandse Praktijkrichtlijn.


De eerste (en enige) tafel die bijdraagt aan uw duurzaamheidsimago.

Your choice of furniture matters.

  • inline-usp-circleEcologisch
  • inline-usp-circleErgonomisch
  • inline-usp-circleEconomisch
  • inline-usp-circleEigen productie