Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Terug naar Het bedrijf

Triple E onderneemt maatschappelijk verantwoord in alle opzichten. Zo produceren we onze meubels niet alleen met behulp van duurzame grondstoffen, maar streven we ook naar een 100% biologische afbreekbaarheid. Daarnaast hechten we veel waarde aan een duurzaam productieproces, waarbij het restafval van leveranciers terug wordt genomen om te recyclen. Maar ook op personeel gebied nemen we onze verantwoordelijkheid. Dit doen we door werknemers vanuit een minder kansrijke positie werkgelegenheid te bieden.

Lees hieronder meer over ons duurzame beleid en ontdek hoe Triple E maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Duurzame grondstoffen

De milieubelasting van producten tijdens hun levenscyclus wordt steeds belangrijker. Daarom neemt Triple E het voortouw als het gaat om duurzame meubelproductie. Hierbij maken we gebruik van verschillende duurzame grondstoffen. Eén daarvan is de eeuwenoude grondstof vlas.

Deze grondstof biedt nieuwe kansen voor het milieu. Voor zowel tafels als podiumdelen is er op deze manier minder materiaal nodig om dezelfde stevigheid te bereiken. Dit bespaart niet alleen materiaal, maar ook gewicht. Hierdoor hebben onze producten minder energie nodig tijdens het productieproces en wordt CO2-uitstoot gereduceerd.

Om de potentiële voordelen van vlas met polyurethaan optimaal te benutten, werken we stap voor stap aan structurele oplossingen. Niet alleen om onze producten nóg efficiënter en nóg lichter te maken, maar vooral om ons steentje bij te dragen aan een schoner milieu.

Recycling 

De materialen die worden gebruikt voor de productie van onze meubels zijn 100% biobased. Dit houdt in dat de oorsprong van de materialen in de natuur ligt. Toch betekent dit niet dat onze producten ook 100% biologisch afbreekbaar zijn. Om dit te bereiken besteden we veel aandacht aan het inzamelen van afvalmaterialen en producten, het verlengen van de levensduur en adequate recycling na de gebruiksfase.

Op deze manier wil Triple E bijdragen aan de juiste afdanking van haar producten. Daarnaast streven we er naar dat de waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen en hergebruikt. Zo kan het afval dienen als volwaardig ingrediënt voor een nieuwe levenscyclus.

Arbeidsparticipatie

Bij Triple E vinden we dat niet alleen onze materialen, maar ook ons personeel een tweede kans verdient. Daarom bieden we werkgelegenheid aan mensen die door verschillende omstandigheden in een minder kansrijke positie terecht zijn gekomen, zoals drop-outs, 50-plussers en re-integreerders.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze duurzame oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over het verhaal achter onze meubels.

Terug naar Klantenservice

Your choice of furniture matters

  • Ecologisch
  • Ergonomisch
  • Economisch
  • Eigen productie